GEPROBEERD. Unselfies... we nemen al een duik in het net van 2014

Vanmorgen waren het de selfies die het nieuws bepaalden. Volgend jaar - en binnenkort is dat dus volgende week - zouden dat de unselfies moeten worden. Juist, de tegenbeweging. Die zetten wij hier nu al in. Bij wijze van voorproefje.

Defacing
Volgens De Morgen van enkele dagen geleden is een unselfie een vorm van defacing. Bij defacing maken we onze profielfoto op sociaalnetwerksites onherkenbaar, bij voorkeur zo esthetisch mogelijk, door middel van een speciale effecten of een masker. Zegt De Morgen.

UnselfiesEn... "ook unselfies zouden in sneltempo komen opzetten. Wordt het internet nu nog overspoeld door zelfportretten, dan is het in 2014 bon ton om een omgekeerd statement de digitale wereld in te sturen. Je ziet nu al unselfies opduiken, waarbij mensen een bord voor hun hoofd houden met daarop de boodschap die ze willen meegeven"...

Toch weer selfies
Bord met boodschap? Wij gaan nog een stapje verder. We zoeken uit onze bibliotheek boeken waarvan de titels iets over ons zouden kunnen zeggen. Of waarvan we zouden willen dat ze iets over ons zeggen... Om maar te zeggen dat die zogenoemde unselfies vooral ook selfies blijven.



Reacties

Populaire posts van deze blog

GEZIEN. Zwarte Kat, niet zomaar een kopje...koffietafelerfgoed

GELEZEN. Sinterklaas: open brief van Nicodemus naar aanleiding van de Pietenkwestie

GESCHREVEN. Eigenlijk zijn het ouders die hun kinderen een nieuwjaarsbrief moeten schrijven...