VASTGESTELD. Vreemd toeval... dochter en vader posten op zelfde moment zelfde foto kilometers van mekaar...

Kilometers van mekaar... Twaalf om precies te zijn. Niet eens zo heel ver, maar toch wel opmerkelijk. Vanavond omstreeks tien uur. We stellen hier vast dat de kat wel opvallend lang uithuizig is en gaan ze zoeken. Katten zoek je weliswaar niet boven aan het zwerk, maar de uitgewaaierde schaapjeswol daarboven, die licht oranje kleurde, trok onze aandacht. Mmm, niet mis. Fotootje dan maar.

KRAK DEZELFDE GEDACHTE
Twaalf kilometer verderop gaat dochterlief op het terras van haar appartement. Ze kijkt zo te zien op hetzelfde moment hemelwaarts en denkt - zo reconstrueren wij achteraf, aan de telefoon - Mmm, niet mis, die wolken. Fotootje.
Wij aarzelen nog even, bedenken een onderschrift en gaan vervolgens een filter kiezen om het beeld wat aan te dikken. Dochterlief vindt haar foto naturel oké en post die op Instagram. Een minuut later volgen wij op Instagram en zodra de foto verschijnt, stellen we vast...

TOEVAL?
Toeval? Uiteraard. Maar toch... lijken dochter en vader in hun denken en handelen meer op mekaar dan ze doorgaans willen toegeven. Denken wij of hopen wij? Het wordt een heerlijke zomer, zo te zien.

Reacties

Populaire posts van deze blog

GEZIEN. Zwarte Kat, niet zomaar een kopje...koffietafelerfgoed

GELEZEN. Sinterklaas: open brief van Nicodemus naar aanleiding van de Pietenkwestie

GESCHREVEN. Eigenlijk zijn het ouders die hun kinderen een nieuwjaarsbrief moeten schrijven...