De Finale Koers - een Winkels feuilleton in zakformaat - 18

 18. 'Bardot was here'

"We zijn bij de Franse diva geweest, op haar appartement in hartje Parijs”, vertelt Merel. “Maar euh… Wat wij je nu vertellen is niet voor je krant. Laat ons dat duidelijk afspreken, akkoord?”

Regisseur Merel, de twee projectmanagers en lokale reporter Linde zijn bijna aan het eind van hun wandelverkenning van het oude koersparcours.

“Om eerlijk te zijn, ik vind dat niet zo gemakkelijk,” zegt Linde. “Dat het nu te vroeg is om het daarover in de krant te hebben, daar kan ik je volgen. Maar vroeg of laat brengen we toch het hele verhaal achter deze serie. En omdat we lokaal zijn, komen we er liever vroeger meer dan laat.”

“Dat begrijp ik,” zegt Merel. “Maar hou het  nog even voor je. Ik vertel je nog iets wat tot op vandaag niemand hier weet. Wij wisten het ook niet, tot zij het ons vertelde. Twee jaar nadat de ‘oude’ koers verboden werd, is zij hier geweest.”

“Bardot? Brigitte Bardot?” onderbreekt Linde.

“Ja,” zegt Merel. “Samen met nog twee Franse leden van haar Fondation. Ze was, zo  zei ze, aangenaam verrast hoe ze de zaken hier hadden aangepakt.”

“En jullie geloven haar? Hoe kan het dat niemand haar hier dan ooit gezien heeft? Ze is een actrice hé. En actrices spelen wie ze zijn, waar ze zijn”, zegt Linde.

“En ze zijn wie ze spelen”, vult projectmanager Jeroen lachend aan. “Je hoeft het mij niet uit te leggen.”

Merel haalt haar gsm uit haar schoudertas, scrolt over het kleine scherm en laat Linde vervolgens drie foto’s zien van een vrouw op leeftijd in het gezelschap van een oudere man en een jongere vrouw.

“Kijk eens goed, haal die pet eraf, denk die zonnebril weg en dan herken je haar, toch? En waar is die foto genomen?” vraagt Merel aan Linde.

Linde buigt zich over het toestel, gaat met duim en wijsvinger over het scherm om de foto te vergroten en kijkt vervolgens met grote ogen op naar Merel.

“Dat is hier, vlak voor de café ’t Crucifix. OMG! Onvoorstelbaar”, fluistert Linde. “En niemand heeft haar hier herkend?”

“Ze logeerde enkele dagen bij Belmondo in Oostende toen die daar een affaire had met dat Belgische model, een zekere Barbara,” weet Merel.

Wordt vervolg. Morgen: Een vandalenstreek?                               

Reacties

Populaire posts van deze blog

GEZIEN. Zwarte Kat, niet zomaar een kopje...koffietafelerfgoed

GELEZEN. Sinterklaas: open brief van Nicodemus naar aanleiding van de Pietenkwestie

GESCHREVEN. Eigenlijk zijn het ouders die hun kinderen een nieuwjaarsbrief moeten schrijven...