In Gullegem maken ze in een wegomlegging nog een wegomlegging


Het is gewaagd en weinigen gemeenten slagen erin: werken plannen in een wegomlegging en de wegomlegging afsluiten. Met als gevolg een wegomlegging in een wegomlegging. Een wegomlegging in het kwadraat dus. Een hele uitdaging, voor het gemeentebestuur om dat zo precies te plannen en voor de argeloze weggebruiker een heel avontuur om er het noorden niet bij te verliezen. Maar het gemeentebestuur van Wevelgem kan dat, met bravoure zelfs. Want de wegomlegging op de industriezone in de wegomlegging van de Driemasten in de Wevelgemse deelgemeente en onze buurgemeente Gullegem loopt ook nog eens over een weg in volle renovatie, met uitstekende - nee, geen uitstekende, maar uit-stekende - putdeksels. Het zou best kunnen dat ze daar bij de dienst Openbare Werken een Dakar-veteraan hebben.

Een kwestie van perfecte timing, moeten ze daar in het college van burgemeester en schepenen gedacht hebben. De eigen inwoners ondervinden er weinig of geen last van, de pendelende werknemers van de industriezone en Winkelnaren die Kortrijkwaarts willen wel, maar waarom zouden wij ons over hen zorgen maken? 

En omdat timing alles is en overal van belang is, posteert politiezone Grensleie van de week een anonieme wagen voor snelheidscontrole in onze Gullegemsestraat. De kans dat Gullegemnaren geflitst worden is zo goed als onbestaand. Een mooi meegenomen neveneffectje van de wegomleggingen, vindt het Wevelgemse gemeentebestuur ongetwijfeld. Winkelnaren worden sowieso niet geflitst, zij houden zich vanzelf aan snelheidsbeperkingen.

Het zijn, daar in Wevelgem, doorgewinterde meesters in gepruts, zei iemand me.  Dat lijkt mij wat overdreven. Per slot van rekening hebben ze hun carnaval toch uitgesteld tot na de werken. Een vergissing allicht.




Reacties

Populaire posts van deze blog

GEZIEN. Zwarte Kat, niet zomaar een kopje...koffietafelerfgoed

GELEZEN. Sinterklaas: open brief van Nicodemus naar aanleiding van de Pietenkwestie

GESCHREVEN. Eigenlijk zijn het ouders die hun kinderen een nieuwjaarsbrief moeten schrijven...