VRAAG. Bestaat er een lijstje van de meest ergerlijke eindejaarslijstjes?

Niet alleen zichtbare bh-lijstjes zijn hinderlijke lijstjes
Voor wie aan lijstjesfobie lijdt, is er goed én slecht nieuws. Het goede nieuws: het breng-mij-lijstje voor Sinterklaas kan worden afgevinkt. Het slechte nieuws: de lijstjes groeien als een ranonkelplant overal doorheen. Op het werk en thuis zijn we de to do-lijstjes gewend, maar je kan geen radiozender meer opzetten, geen krant of magazine openslaan, geen netwerk raadplegen, of hop, daar zijn ze. Lijstjes. En voor haast elke lijst is er een tegen-lijst.

Dé Lijst
De Lijst der Lijsten zou wel eens die van De Meest Ergerlijke kunnen worden. Of nog: die van De Meest Ergerlijke Allertijden.

Op één
Benieuwd wat op 1 staat, bij zo'n lijst. De kans is heel groot dat we daar die van de kerst- of nieuwjaarscadeaus vinden. En vrijwel zeker op 2 diezelfde lijst, maar dan van spullen die na nieuwjaar op tweedehandsdotcom de hemel worden ingeprezen. Op 3 krijgen we de onvermijdelijke top 100 van Vlaamse liedjes, die maar op 5, hoogstens op 10 plaatsen verschilt van die van het jaar ervoor en op 4 die met de songs van alle tijden. En op 5? De to do-lijstjes die we onszelf voor het komende jaar laten aanpraten. Denken wij.

Reacties

Populaire posts van deze blog

GEZIEN. Zwarte Kat, niet zomaar een kopje...koffietafelerfgoed

GELEZEN. Sinterklaas: open brief van Nicodemus naar aanleiding van de Pietenkwestie

GESCHREVEN. Eigenlijk zijn het ouders die hun kinderen een nieuwjaarsbrief moeten schrijven...