VASTGESTELD. De avond begint pas met de eindtune van Nieuwe Feiten

En hij heeft een sterke redactieploeg achter zich die zich zelden vergist in de selectie van onderwerpen én hij kan als geen ander net die vragen stellen die we ook hadden willen stellen mochten wij eraan gedacht hebben. Zijn toon is onnavolgbaar en wie hij om antwoorden vraagt, die kan niet weigeren, die wil dat ook niet. De wijze waarop hij de vragen stelt, vraagt om antwoorden.



Dagsluiter
Nieuwe Feiten met Lieven Vandenhaute. Laat dat nu net het programma zijn waarvan het einde voor ons geen beter begin kan zijn van de avond. Begrijp ons niet verkeerd. Het programma maakt dat wij niet ongeduldig op de avond zitten te wachten, integendeel. We willen het voor geen geld missen en al zeker niet voor een televisieprogramma. Maar met het dagboek van de man of vrouw van de week en die zachte, karakteristieke eindtune - waar komt die vandaan? - verlaten we als het ware de dag, laten we die voorgoed achter ons en glijden we de avond binnen.

Verhuizen
Naar het schijnt verhuist het programma naar de middag. Een krant is niet anders 's ochtends dan 's avonds, maar toch, 's ochtends proeft ze beter. Dat is niet anders met radioprogramma's, vinden wij. Wie zijn toch die mensen die al die verkeerde beslissingen nemen over radioprogramma's? Joos over de middag was oké, Nieuwe Feiten als dagsluiter helemaal oké...

Begrijpen
Het komt ons voor dat er hoe langer hoe meer zaken ondernomen worden waarvan wij het waarom hoe langer hoe minder begrijpen. Terwijl wij dachten dat ouder worden betekende dat we meer van alles zouden gaan begrijpen. Niet dus.

Reacties

Populaire posts van deze blog

GEZIEN. Zwarte Kat, niet zomaar een kopje...koffietafelerfgoed

GELEZEN. Sinterklaas: open brief van Nicodemus naar aanleiding van de Pietenkwestie

GESCHREVEN. Eigenlijk zijn het ouders die hun kinderen een nieuwjaarsbrief moeten schrijven...