Op vakantie in eigen huis

De vrouw is op reis. Nog een korte wijle. Ze is naar Moskou en Sint-Petersburg, waar het vandaag zonniger én warmer was dan hier bij ons. 'Ons' dat  is hier op dit ogenblik de 2 poezen en ikzelf. En als ik het hier  bekijk, dan heeft het huis ineens veel van een vakantiehuis.
Er ligt meer dan anders her en der in de woonkamer. Het ligt ook anders. Onbestemder, tijdelijker ook en vooral: er ligt meer voor het grijpen.

Binnen handbereik
We hebben er voor gezorgd dat alle boeken, kranten en tijdschriften die we zouden kunnen lezen, binnen handbereik beschikbaar zijn. Net zoals wat pennen en een notitieblokje. En we hebben niet één kopje koffie klaarstaan, maar tenminste twee, want stel dat we ineens een stevig koffieshot van doen  hebben.
Zelfs de verrekijker hebben we uit de kast gehaald, al vallen er 's avonds beduidend minder vogels te spotten dan overdag.

Armzieligste helft
Morgen zit de vakantie erop. De schoonmaaksters komen langs - aan werk zal het hen niet ontbreken deze keer - en 's avonds kunnen we eindelijk ons weduwnaarschap weer opbergen. En dat is maar goed ook. Niet alleen voor het huis, niet alleen voor de poezen, maar vooral voor deze helft, die tot scha en schande nog maar eens bewees in zijn eentje de armzieligste van de twee te zijn.

Reacties

Populaire posts van deze blog

GEZIEN. Zwarte Kat, niet zomaar een kopje...koffietafelerfgoed

GELEZEN. Sinterklaas: open brief van Nicodemus naar aanleiding van de Pietenkwestie

GESCHREVEN. Eigenlijk zijn het ouders die hun kinderen een nieuwjaarsbrief moeten schrijven...