GENOTEN. Het extra uur verdelen we over de komende dagen...

We hebben het niet verslapen, dat extra uur vannacht. We houden het onszelf tegoed. En toen we vanochtend de vogels hoorden, dachten we ineens: we verdelen het winteruur over de hele week, in momenten van vijf minuten extra.
 Om te luisteren. Naar vogels, naar bomen, naar het vallen van de noten, naar het happen van vissen, naar het getokkel van de specht, naar simpelweg stilte...
Er de eerste 5 minuten hebben we inmiddels al geconsumeerd. Ze gingen naar de vogels in de tuin... Nog niet de bonte specht en al evenmin de vinken, maar de roodborst liet van zich horen, vanochtend, de hele week al...

NESTKASTGEHEIMEN

Intussen maken we kennis met de nestkastgeheimen van de mezen. Het nestje lijkt alweer klaar voor de volgende lente, het bedje is gemaakt. Van mos, van duivenpluimpjes merken en zelfs van een dotje poezenpels. Op die manier maken ze hun vijanden van nut.
Maar bij nader onderzoek blijkt het toch best om het nestkastje schoon te maken. Onder het mezenbed krioelt het van de pissebedden. En mocht het nodig zijn, ze kunnen van de winter beschut schuilen in een propere kast.



Reacties

Populaire posts van deze blog

GEZIEN. Zwarte Kat, niet zomaar een kopje...koffietafelerfgoed

GELEZEN. Sinterklaas: open brief van Nicodemus naar aanleiding van de Pietenkwestie

GESCHREVEN. Eigenlijk zijn het ouders die hun kinderen een nieuwjaarsbrief moeten schrijven...