GEËNERVEERD. Vlaamse politici in Vlaams Parlement: What the f*** are you doing?

Het zal wel weer totaal onschuldig zijn - want bedoeld als grappig tussendoortje - en wij zullen ons wel weer totaal onterecht ergeren, we zullen alweer totaal overbodig van muggen driftige darren maken zo we ons al niet als intrieste, gefrustreerde zielenpoten gedragen. We hebben alle begrip voor dat mogelijk onbegrip.

Ongepast
En toch, toch verhinderen die mogelijke verwijten ons niet om het optreden van Jaap Jan Van de Wal en enkele Vlaamse politici maandagavond in Café Corsari ongepast te vinden. Daar zijn drie simpele redenen voor.

Drie redenen
Een. We willen graag geloven dat het Vlaams Parlement een eerbiedwaardige instelling is, waar debatten worden gevoerd die leiden tot besluiten die onmiskenbaar impact hebben op onze samenleving, op ons dagelijks leven en niet het minst op onze portemonnee.
Twee. De mensen die we vanuit onze samenleving hebben aangeduid om tot die besluiten te komen en om ze vervolgens uit te voeren, willen we graag zien als mensen die hun job als parlementslid, parlementsvoorzitter of minister ernstig en verstandig uitoefenen.
Drie. Journalisten bewaren afstand tot politici en omgekeerd, politici gaan niet zomaar op schoot bij journalisten.

Hun problemen
In de aflevering van Corsari is op zijn minst de indruk van het tegendeel van wat we hier net hebben geschetst,gewekt. Het Vlaams Parlement kan ook wel als 'fucking' stage  zijn,  politici blijken niet vies van schuttingtaal in het openbaar en  journalisten en politici lijken mekaar zo goed kennen dat ze mekaar wel eens voor de grap de duvel aandoen.
En natuurlijk, het is allemaal maar een 'en-passant'je waarvoor net nog plaats was in die anders overvolle agenda's. En dat willen we ook best geloven.
Helaas, het zijn net die partijvoorzitters, federale en Vlaamse ministers, federale en Vlaamse parlementsleden die, met een gladgestreken gezicht,  ons in het nabije verleden al hebben verteld dat wij onszelf straks in de nabije toekomst pijn zullen moeten doen om hun problemen op te lossen....

Reacties

Populaire posts van deze blog

GEZIEN. Zwarte Kat, niet zomaar een kopje...koffietafelerfgoed

GELEZEN. Sinterklaas: open brief van Nicodemus naar aanleiding van de Pietenkwestie

GESCHREVEN. Eigenlijk zijn het ouders die hun kinderen een nieuwjaarsbrief moeten schrijven...