VASTGESTELD. Om bang van te worden: hoe wij grossieren in angst

Angst

Als het al niet voor een vloot supercell-achtige spektakelonweders was die ons vanuit Frankrijk kwam belagen, dan misschien voor de rampscenario's die onze economie wachten na de Brexit. Een in mekaar stuikende Euro bijvoorbeeld of een imploderende EU, wie weet? In elk geval is er nog de zekerheid van het dreigingsniveau 3 waarvoor vermeende en andere terroristen zich vanuit safehouses klaar houden en - nog een zekerheid - is er de permanente ontwrichting van ons economisch systeem waarvoor vakbonden en wilde stakers zorgen. En latent zijn er de horden vluchtelingen die, al naargelang de beschikbare nieuwstijd in onze journaals, onze buitengrenzen slopen.

Thuis en besmette teken

Voor wie nog niet vreest voor zijn of voor dé toekomst: er was vanavond de finale van Thuis waarvoor waarschuwingen - wegens mogelijk angstaanjagend - de wereld werden ingestuurd én - voor wie spijts alle doemscenario's toch zorgeloos op vakantie wil -  er is de te verwachten toename van besmette teken die u zo niet ter plekke dan toch binnen afzienbare tijd kunnen verlammen.


Falende kerncentrales

Mocht u morgen de ochtend toch nog onbevreesd in het gezicht kijken, dan zijn er nog de pollen in de lucht waarover u zich zorgen kan maken of een oprukkende muggenplaag  en als echt nog niets van dat alles u angst aanjaagt, denk dan gewoon even aan de mogelijke gevolgen van  onze onvoorspelbaar falende kerncentrales....

Nieuwe Messias

We grossieren in angst. Ze wordt ons van alle kanten opgediend én ingelepeld. Alleen ons voetbal ontsnapt eraan, zolang we niet op de grasmat staan.
Schrik niet, straks verschijnt een nieuwe Messias die ons zegt: "Voorwaar, voorwaar, ik zeg u: sta op, neem uw bed op en wandel onbevreesd naar waar gij wilt gaan.

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

GEZIEN. Zwarte Kat, niet zomaar een kopje...koffietafelerfgoed

GELEZEN. Sinterklaas: open brief van Nicodemus naar aanleiding van de Pietenkwestie

GESCHREVEN. Eigenlijk zijn het ouders die hun kinderen een nieuwjaarsbrief moeten schrijven...