GELEZEN. Als Vlaanderen zelfs voor Nederlanders niet lijkt te bestaan...

Opmerkelijk. Het debuutboek van Lize Spit 'Het Smelt' staat al vier maanden op 1 in België. Dat lezen we op een campagneaffiche van de nieuwe, jonge uitgeverij Das Mag. Het boek is relatief onbekend in Nederland en dat moet veranderen.
Nederlanders weten niet wat ze missen, maar daar gaat het hier niet over. Wel over die Belgische boekentop, waarover sprake. Voor zover wij konden nagaan verschijnt er geen Belgische Boekentop. Wel een Top Zoveel van Vlaamse of Nederlandstalige boeken.

VLAAMS BUITENLANDBELEID
Alle inspanningen van minister-president Geert Bourgeois ten spijt en van Vlaanderen in het algemeen: als zelfs de nabije Nederlanders het vertikken om Vlaanderen bij naam te noemen als ze het over Vlaanderen hebben en steevast zweren bij België, dan schort er toch wel iets aan dat buitenlandbeleid van Vlaanderen. Of - en daar hebben Vlamingen het dan moeilijk mee - is dat buitenlandbeleid van België doortastender en in elk geval verder reikend dan het Vlaamse.
Het kan natuurlijk ook aan  de Nederlanders liggen die beter dan wij de Belgische cultuur kunnen overschouwen en die zomaar, voor de vuist weg, vier Waalse en twee Brusselse auteurs kunnen citeren.

Reacties

Populaire posts van deze blog

GEZIEN. Over de tento Winkels van weleer in Winkel en over hoe ons geheugen als een fout afgestelde zeef werkt...