GEZIEN. Drinken moet, zuipen mag... of het applaus van onze journaals voor alcoholgebruik

We hebben er van genoten, zaterdag. We zijn geen voetballiefhebbers, maar de wedstrijd van de Rode Duivels tegen Ierland hield zelfs ons - koele minnaars van het voetbal - niet onberoerd. In zoverre zelfs dat we later op de avond zelfs met vermeende kennis van zaken het Portugees voetbal gingen neersabelen én dat  het dédain waarmee de Nederlanders de prestatie van onze Duivels minimaliseerden met de slag onze groot-Nederlandse dromen meteen verbande.

Zuipvermogen

Dat nieuwsbulletins aandacht schenken aan de uitgelaten feestvreugde alom in dorp en stad, op fanpleinen en supporterszalen, daar hoor je ons niet over zeuren. Maar dat zo'n verslagje doorgaans niet verder reikt dan het overmatig in beeld brengen én het benadrukken van het zuipvermogen van de jonge en soms heel jonge  gelegenheidssupporters, tja... het levert mooie beelden van lachwekkend verwrongen tronies, waarvoor je anders naar het Noordbrabants Museum in Den Bosch moet...
Geen nood, zodra op een weekendochtend  alcohol alweer een jongere de asfaltdood heeft in gejaagd zullen de bulletins wel opvoedkundig onderstrepen hoe gevaarlijk drinken en zuipen wel kan zijn.

Reacties

Populaire posts van deze blog

GEZIEN. Over de tento Winkels van weleer in Winkel en over hoe ons geheugen als een fout afgestelde zeef werkt...