GEWENST. We gaan voor een jaar met het karakter van... een landweg

Geen voornemens dit jaar? Toch wel. We verlaten straks die 2014-autostrade. De eerstvolgende afrit nemen we. Die snelweg-jaren mogen dan schitteren in efficiëntie en doelgerichtheid, ze brengen ons onderweg weinig bij. We hebben niet eens de tijd om te zien wat we hebben gemist. Zo snel gaat het, op zo'n snelweg. Alsof het woord er voor gemaakt is: alles is snel weg! We passeren vooral en denken doen we hoogstens nog 'en passant'...
Nee, als het aan ons ligt, dan rijden we 2015 binnen via het eerste landweggetje dat zich aandient.
Langer onderweg naar 2016
Waarschijnlijk niet zonder schokken en bonken en we zullen wel eens ei zo na uit een bocht slingeren of rakelings langs een gracht scheren en ongetwijfeld rijden we ons in kuilen vast, maar we komen eruit en we komen vooruit.

Het deert ons zelfs niet als we al eens een omweg moeten maken: de kans op een lommerplek waar we onze dorst kunnen laven wordt alleen maar groter. Wedden dat we in zo'n jaar als een landweg langer onderweg zijn naar 2016?  Stel je voor dat onze gedachten lekker meekronkelen met het wegeltje, waar brengen die ons dan? Het minst wat je kan zeggen is dat de uitkomst onvoorspelbaar zal zijn en dus een verrassing.
En dan hebben we het nog niet over de vergezichten die zich met zin voor verleiding wellustig maar traagzaam voor ons oog in hun volle breedte en met al hun rondingen spreiden... Voor zo'n jaar nemen we straks met volle genoegen en feestelijk de uitrit 2014!

Reacties

Populaire posts van deze blog

GEZIEN. Zwarte Kat, niet zomaar een kopje...koffietafelerfgoed

GELEZEN. Sinterklaas: open brief van Nicodemus naar aanleiding van de Pietenkwestie

GESCHREVEN. Eigenlijk zijn het ouders die hun kinderen een nieuwjaarsbrief moeten schrijven...