GEZIEN. Vogelvoederhuisje geopend. Eerste gast: de roodborst

Vogelbescherming Vlaanderen heeft 31 oktober uitgeroepen tot officiële startdag voor het bijvoederen van tuinvogels. We zijn de vogelbeschermingsvereniging gevolgd en hebben het vogelhuisje weer buitengeplaatst en hebben rijkelijk met voer gestrooid op de plank én voederslingers opgehangen.

Roodborstig pronken

De eerste gast was... de roodborst. Of hij het wist dat hij de eerste van het nieuwe voederseizoen was, weten we natuurlijk niet, maar hij pronkt er, niet rond- maar eerder, geheel eigen aan de soort, roodborstig.

Gehaaid
Al vrij vlug volgden de alomtegenwoordige merels, maar sinds vanochtend vliegen de pimpel- en koolmezen af en aan en lieten zich maar een keer wegjagen door de grote Vlaamse Gaai die zich niet zonder moeite onder tussen dak en plank wurmde. Er liggen nochtans voldoende noten en kastanjes in de buurt voor die Gaai, maar... liever lui dan moe waarschijnlijk, die gehaaide gaai

Niet zonder risico
Helemaal risicoloos is een vogelvisite niet. Van tijd tot tijd posteert Binoche er zich. Binoche is onze 'heilige birmaan'. Nog een geluk voor mezen, winterkoninkjes en andere pluimgewichten onder de vogels, richt zij haar interesse vooral op de grotere soorten: merels, duiven en kraaien... Mede dankzij haar gebrekkige schutkleuren zonder succes tot op vandaag.
.

Reacties

Populaire posts van deze blog

GEZIEN. Zwarte Kat, niet zomaar een kopje...koffietafelerfgoed

GELEZEN. Sinterklaas: open brief van Nicodemus naar aanleiding van de Pietenkwestie

GESCHREVEN. Eigenlijk zijn het ouders die hun kinderen een nieuwjaarsbrief moeten schrijven...