VERBAASD. Ze duiken overal op, de zwaarbewapende agenten: van kraamkliniek tot ongeval

Het zal allicht aan ons liggen, maar het beeld van zwaarbewapende agenten geeft ons niet meteen het meest veilige gevoel. Hun aanwezigheid duidt op dreigend gevaar en de 'vuurkracht' die zij torsen  - het automatische vuurwapen noemen wij vermoedelijk verkeerdelijk mitraillette - laat onze 'kracht' meteen krimpen tot ver onder nul.

Homewear
Toegegeven, het was in tijden zonder dreiging vaak lachwekkend hoe ze haast in 'homewear' op een misdaadscène verschenen. Het 'gezagafdwingende' uniform was wel eens zoek. Maar om de slinger nu zo ver in de andere richting te zwiepen...
Zo vernamen we vandaag hoe een zwaar bewapende agent - met automatisch wapen dus en kogelvrije vest - bij een ongeval zijn collega's die de vaststellingen van het ongeval voor hun rekening namen - moest beveiligen terwijl hij intussen ook nog eens het verkeer moest regelen. Arme agent!

In de kraamkliniek
Nog aangrijpender moet het tafereel geweest zijn eerder van de week in een regionale kraamkliniek. Agenten moesten er ambtshalve ter plaatse komen en dat gebeurde in 'volle uitrusting'. Het beeld van agenten met kogelvrije vesten en automatische vuurwapens op een plaats waar eigenlijk alleen maar tederheid, kwetsbaarheid en levenslust
thuishoren, hangt zich voorgoed met weerhaken vast in het hoofd van al wie daar voorbijkwam. Het kan niet anders dan dat ook de agenten zich er bijzonder ongemakkelijk voelden.
Nee, niet langer dan nodig, vinden wij, dat soort zwaarbewapende mannen en we zijn er zelfs zeker van dat zij daar net zo over denken.

Reacties

Populaire posts van deze blog

GEZIEN. Zwarte Kat, niet zomaar een kopje...koffietafelerfgoed

GELEZEN. Sinterklaas: open brief van Nicodemus naar aanleiding van de Pietenkwestie

GESCHREVEN. Eigenlijk zijn het ouders die hun kinderen een nieuwjaarsbrief moeten schrijven...