VASTGESTELD. Kleurboeken voor volwassenen en animatiefilms op Eén. Op naar Vlaanderen 2020!

Laat het alvast voor de veiligheidsdiensten in ons land een hele geruststelling zijn: Vlaanderen blijft massaal binnen de lijntjes. Niet het minst als het om kleuren gaat. Kleurboeken voor volwassenen zijn een hype. In de boekhandel liggen ze schaamteloos prominent op de tafels en het zou ons niet verbazen dat er her en der om de hoek intussen ook al workshops drukdoende zijn om de kleurtechniek - uiteraard louter op creatieve wijze - te verfijnen.
Sommigen hebben het al over een bijna-voorbije-hype. Maar wanhopig hoeven de Vlamingen er niet van te worden. Er dient zich alweer een nieuwe aan, volledig in dezelfde lijn. We hoeven er niet van af te wijken: het gaat om het prikken. Lijntjesprikken. De meesten onder ons leerden de basistechnieken ervan al op de kleuterschool. Waarmee we niet willen zeggen dat we volop aan het verkleuteren zijn...

Rode oortjes
Eerst dachten we nog dat 'kleurboeken voor volwassenen'  'bol' zouden staan met tekeningen voor volwassenen - waarbij we dan eerder mikten op uitgesproken ertotische prenten dan op  geweldsscènes - maar dat waren duidelijk foute gedachten in een verziekt brein. Of een kleurboek al of niet het label 18plus meekrijgt, heeft alles te maken met de moeilijkheidsgraad van het kleuren. Al viel het ons bij het bladeren op dat het met die boeken - complex of basic -  niet anders is dan in het werkelijke leven: wie binnen de lijntjes blijft, loopt weinig risico. In tijden van angst toch maar mooi meegenomen.

Geanimeerd
Of het met die kleurboeken te maken heeft, weten we niet. Maar het is ons niet ontgaan dat onze Vlaamse zenders de voorbije zaterdagavonden ons animatiefilms serveert. We vermoeden dat de zenders daarmee vooral het  deel van onze bevolking bedient dat zich knusjes met de kleurpotloden weet te vermeien.

Vlaanderen 2020

Of dat allemaal onderdeel is van het Vlaanderen 2020-actieplan van de vorige Vlaamse regering, vroegen wij ons af.  Met dat plan wou de toenmalige regering van mnister-president Peeters al wie talent heeft in Vlaanderen stimuleren zodat we onszelf over vijf jaar tot dé topregio - of tenminste toch tot één van de topregio's - van Europa kunnen kronen.
We zijn alvast 'aardig' op weg.... Vlaanderen vakantieland...

Reacties

Populaire posts van deze blog

GEZIEN. Zwarte Kat, niet zomaar een kopje...koffietafelerfgoed

GELEZEN. Sinterklaas: open brief van Nicodemus naar aanleiding van de Pietenkwestie

GESCHREVEN. Eigenlijk zijn het ouders die hun kinderen een nieuwjaarsbrief moeten schrijven...