GEHOORD. Partij voor de dieren. 'Laat mij maar geregeld zo'n flierefluiter te klauwen nemen. Da's pas een partij naar mijn bekkie"

Nee, ze moet er niet aan denken, zegt ze. Dat die flierefluiters straks iets in de pap te brokkelen hebben. Nee, ik heb ze liever in mijn bekkie. Met pek en veren."
Onze kat over de merels naar aanleiding van het nieuws over een partij voor de dieren die straks om onze stem komt leuren.

Ik had met die merels te doen. Ze overleefden nog maar net een kwalijk virus, zijn volop aan het nestdenken en worden nu alweer dagelijks belaagd door zo'n verwend nest als een poes. En allebei hun belangen worden straks door een en dezelfde partij behartigd. Kun je je voorstellen hoe het er binnen die dierenfractie aan toe zal gaan. Want het ligt voor de hand dat die merels en ander gevogelte compromisloos gaan voor katvrije open ruimtes.
.
Vlakbij in de wei lieten de koeien intussen weten dat ze het statuut van hun collega's in Indië willen en dat het gebruik van prikkeldraad een misdaad is tegen het dierendom. Bovendien bepleiten zij een open jacht op vliegen - dat hinderlijk, jeukverwekkend en bijzonder enerverend insect. Daar waren ze het, vanochtend in de wei, loeiend over eens onder elkaar.

Mollenwerk


Wie anders blind is voor de kuren van al wat bovengronds beweegt en zelden iets te piepen heeft, liet vanochtend wel van zich horen: de mol. Hij vindt het maar niets dat hij staat voor al wat in de luwte vals ondermijnend aan de slag gaat. Een perceptieprobleem waarvoor hij tegen volgend jaar een oplossing wil. Het programma De Mol afschaffen is het eerste wat hij voor zijn soort wil bereiken na de verkiezingen volgend jaar. Hij vreest wel dat er nogal wat van zijn soort in andere partijen aan het werk zijn. Het wordt nog een hele klus om al die mollen bijeen te krijgen. Maar, zei het dier,  ik heb daar goeie hoop op, zegt hij en beeld je maar niet in, gaat hij verder, dat molshoop wat los gescharrel is.

Haantjesgedrag

Dat is van ons, kakelen ze in de kipperen. Dat gescharrel. Wij zijn voor het gescharrel.  Al hebben we wel problemen met haantjesgedrag. Dat ondergaan we wel, maar eigenlijk hoeven we het niet. Daar maken we volgend jaar een punt van. En we zorgen ervoor, zeggen de kippen, dat we overal een graantje meepikken. Daar zijn we per slot van rekening kippen voor.

Haaien, oude krokodillen, grijze muizen en ratten zijn er vrij gerust in: zij hoeven, naar eigen zeggen,  geen eigen fracties of aparte lijsten, maar mengen zich probleemloos onder elkaar in vrijwel alle fracties.
Kortom, wie dacht dat het niet meer kon, is eraan voor moeite: het politieke beest is terug van nooit helemaal weggeweest.

Reacties

Populaire posts van deze blog

GEZIEN. Over de tento Winkels van weleer in Winkel en over hoe ons geheugen als een fout afgestelde zeef werkt...