GEZIEN. 2016 zit al helemaal op zijn plooi...

Het regent en daarmee is het nieuwe jaar hier alvast weer definitief in zijn plooi gevallen. Karakterloos grijs en nat. We zijn er het best mee vertrouwd.

ROLLEN
Dat het buitenland zich meer zorgen maakt over ons dan onze eigen 'leiders', ook daarmee zijn we intussen vertrouwd. Deze keer gaat het om onze kerncentrales waarmee eigenlijk niets aan de hand is, behalve wat ouderdomskwaaltjes die bij een 40-jarige al wat vaker de kop opsteken dan bij jongere exemplaren. Wij hoeven ons niet ongerust te maken, zeggen onze leiders. Het zal ons hoogstens wat meer kosten om de oudjes onder de kerncentrales aan de praat te houden. Maar dat komt dan weer goed uit, want eind van de maand betalen we minder loonlasten. En geld hoeft niet langer gespaard. Geld moet rollen.
Zoals koppen moeten rollen in Saoedi-Arabië. Politieke executies - 47 op 22 plaatsen - waarover zich hier voorlopig niemand zorgen maakt.

HOEZEE, HOEZEE
Natuurlijk, het is vakantie, er is geen Zevende Dag, er is alleen Sporza en die ene, authentieke Canvas-rolkrant. Geen gezeur, het is nieuwjaar. En er was het probleemoplossend blauwogig promomeisje dat Rutten heet op het VTMnieuws
vanmiddag - fictie is al langer dan vandaag vast onderdeel in onze journaals op tv.
Kortom, er kan ons niets gebeuren. Vlaanderen bruist (lauw, op zijn Dafalgans), Vlaanderen leeft (vergrijsd, op grootmoeders wijze), Vlaanderen beeft (angstig de schaal van Richter mijdend), hoezee, hoe zee (grauw en licht golvend tot kabbelend).

Reacties

Populaire posts van deze blog

GEZIEN. Zwarte Kat, niet zomaar een kopje...koffietafelerfgoed

GELEZEN. Sinterklaas: open brief van Nicodemus naar aanleiding van de Pietenkwestie

GESCHREVEN. Eigenlijk zijn het ouders die hun kinderen een nieuwjaarsbrief moeten schrijven...