GEHOORD. Bij de slager. "We gaan op vakantie naar Ierland..." en toen werd het stil...

Niet langer het weer, maar dé vakantiebestemming is hét gespreksonderwerp bij uitstek. Bij de kapper, bij de bakker en bij de slager. Aan advies, tips en waarschuwingen geen gebrek voor wie er zijn bestemming op de toog gooit.

STILTE
Vanochtend antwoordde de slagersvrouw uit ons dorp dat zij met het gezin naar Ierland trekken. Ze had net zo goed Kirkuk kunnen zeggen. Het werd ineens stil, heel stil in de slagerij. Ierland? Nat, klamme kilte, troosteloos landschap... wij,  aan de andere kant van de toog, zagen zo de grijze beelden zo van het ene hoofd naar het andere schieten.
De slagersvrouw zag het, hield de stilte nog wat aan en sprak toen verlossend: "Ik weet het, maar mijn man wil helemaal geen zon op vakantie".

40 GRADEN
"Dan zit je perfect, met Ierland," troostte een van de klanten. Ze noemnde haar vakantieplaats. Ik verstond het niet meteen, wel dat het er heel warm kon zijn. Zo warm - "vorig jaar meer dan veertig graden - dat ze er overdag beter niet buiten komen. "Je voelde dat al van 's ochtends,  zodra je opstond, stroomde het zweet van je lijf".
Ierland is in dat opzicht dan toch lang geen foute keuze, dachten wij...

Reacties

Populaire posts van deze blog

GEZIEN. Over de tento Winkels van weleer in Winkel en over hoe ons geheugen als een fout afgestelde zeef werkt...