AFGEVRAAGD. Techno in openlucht: je zal maar een drachtige merrie zijn in de buurweide...

Vlindertelweekend. We hebben ons suf geteld van het weekend. Alsof al dat gefladder uitgerekend dit weekend onze tuin als reisbestemming had geselecteerd. Het kon niet op: tientallen, zo niet honderden vlinders. Of het moest zijn dat een  kleine bende nozemvlinders ons bij de neus nam en na een rondje bij de buren weer bij ons kwam aangewapperd. Dachten we.

Op de vlucht

Intussen weten we beter. Bij nader toezien waren het vlinders-op-de-vlucht. Stilte-plek-zoekers waren het. Ze kwamen uit de buurgemeente, waar zo'n driedaagse technofuif in open lucht plaatsvond. In vogelvlucht mag dat dan wel misschien een zevental km zijn -  in vlinderfladdervlucht een tiental kilometer - de beats leken van de bij de buren te komen.


Drachtige merrie

Dat techno-geboenk, daar zijn én worden jongeren, om redenen die ons nog niet duidelijk zijn,  helemaal wild van. En wij raakten er, van het weekend, niet echt weg van. Die vlinders evenmin. Maar - dachten we - je zal maar een drachtige merrie wezen, die daar ergens in de buurt van die beatmachines nietsvermoedend, dikbuikigadhd-gevolgen voor het veulen.
zwaar 'in je tiende maand' zijn en nergens heen kunnen. Die paarden kunnen niet eens bij hun oren om ze af te dekken, we hebben ze in zo'n houding toch niet eerder gezien. En dan denken we nog niet eens aan mogelijke

Familie mol

En hoe overleeft de familie mol, die in dagen van landelijke rust, net die doorluchtige festivalweide als favoriete stek voor haar blinde kroost en voor het betere tunnelwerk had uitgekozen. Het kan niet anders dan dat  het getrappel, het gebonk, het gedans en het gedaver van dat duizendkoppige monster het toekomstperspectief van de familie mol danig moeten ondergraven.
Over de weidevogels en ander gevederte zullen we ons maar geen zorgen maken: zij kunnen vluchten. 'In vogelvlucht zijn afstanden sneller'. Maar toch...

Keet schoppen


Het is niet dat we keet schoppen over zo'n weekendfestival in de buurt - er zijn al genoeg keten gesloopt en bovendien is het tegenwoordig 'not done' - maar het verwondert ons toch dat jongeren, die zich vaak zo empatisch opstellen voor dierenleed, dat hen deze toch wel nefaste 'bijwerkingen' van zo'n festival voor de dieren, volledig zijn ontgaan.

Overigens

Avonden vallen, 's zomers doen ze dat zelden in stilte. Maar ontwaken doen de dagen wel in stilte, het doek ging vanochtend geruisloos open, zonder gedonder of gedaver, zonder applaus. Bijna zoals bij een voorstelling...

Reacties

Populaire posts van deze blog

OPGEMERKT. Voor het eerst weer dagen zonder...